Opdatering DM Mellem 2018

En stor hånd fra kommunen: OK Gorm fik jackpot

Af januar 27, 2018 Ingen kommentarer

(ovenstående var overskriften på artikel bragt i Vejle Amts Folkeblad under Jelling-lokalredaktion den 22. januar)
Helt usædvanligt fik OK Gorm alle de penge, foreningen havde søgt om til at forberede sig på rollen som VM-arrangør i 2020.
Den lokale forening for orienteringsløbere, OK Gorm, skal arrangere DM på mellemdistance 25. august i skovene ved Brandbjerg og Højgård. Den dag er samtidig et vigtigt skidt imod OK Gorms store opgave i 2020 som medarrangør af verdensmesterskaberne for orienteringsløbere.
I en ansøgning til kommunen skriver klubben blandt andet: Da flere af vore medlemmer vil få centrale opgaver ved VM 2020, er det vort mål, at dette DM også skal ses som et skridt på vejen mod og forberedelse af klubben som VM-arrangør. Her skal vi levere det ultimative og optimale, hvorfor vore krav til kvalitet og set-up til DM Mellem i 2018 vil få øget opmærksomhed.”

Ekstraordinært

Klubben havde søgt om et tilskud fra Vejle Kommune på 27.000 kroner. Arrangementet ventes at koste cirka 126.000 kroner at afvikle og vil samle 600-700 aktive. Forvaltningen havde foreslået et tilskud på 15.000 og en underskudsgaranti på 5000 kroner. Men det toppede politikerne helt ekstraordinært ved at give et tilskud på 20.000 kroner og en underskudsgaranti på 7.000 kroner.
Pengene skal dække blandt andet korttegning, da der aldrig har været løbet orienteringsløb i store dele af området.
– Vi er stærke i orienteringsløb i Vejleområdet, og vi håber, vi kan få endnu mere gang i sporten. Samtidig står OK Gorm overfor et meget stort arrangement i Trekantområdet med VM, som vi gerne vil satse på, siger Dan Arnløv Jørgensen (kons.), der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget.